Cijepljenje

Cijepljenje

Veterinarska ambulanta Vet-Iva Pet d.o.o bavi se cijepljenjem kućnih ljubimaca u Zagreba i okolice.

Cijepljenje je umjetno stvaranje imunosti pri čemu u organizam unosimo tvari ( mrtve  ili oslabljene uzročnike bolesti) koje stimuliraju imunološki sustav da on sam proizvodi protutijela protiv istih. Psi se u najranijoj dobi, u starosti od 2 mjeseca trokratno cijepe polivalentom vakcinom protiv uzročnika opasnih psećih zaraznih bolesti (štenećak, leptospiroza, parvoviroza, zarazni hepatitis, parainfluenca), a mačke dvokratno polivalentom vakcinom protiv mačjih zaraznih bolesti (herpes virusa, kalici virusa i parvo virusa).

Cijepljenje pasa

Cijepljenje pasa protiv bjesnoće je obavezno za sve pse starije od 3 mjeseca, a revakcinacija se provodi svakih godinu dana.

Cijepljenje mačaka

Cijepljenje mačaka protiv bjesnoće u Hrvatskoj nije obavezno, no kako su upravo one te koje češće dolaze u kontakt s divljim životinjama, preporučujemo cijepljenje svake mačke koja izlazi van.

Postoje i razna druga cjepiva poput cjepiva protiv mačje leukemije, neizlječive bolesti koja je česta u Zagrebu, te protiv mikrosporoze, dugotrajne gljivične bolesti koja prelazi na ljude.


Naručite se! Mi smo tu za Vas!